PROGRAMARE
Medicii noștri te ajută să ai un diagnostic corect și cea mai bună metodă de tratament, indiferent dacă vorbim despre afecțiuni minore care presupun doar stabilirea dioptriilor sau despre diagnostice mai complexe care presupun un tratament de lungă durată sau chiar o intervenție chirurgicală. Avem grijă de sănătatea ochilor tăi!
Contacteaza-ne
Program
Adresă
Întrebări frecvente
Ce este un consult oftalmologic?
Un consult oftalmologic reprezintă o evaluare completă a sănătății ochilor și a acuității vizuale, efectuată de către un medic oftalmolog.
De ce este important să fac un consult oftalmologic regulat?
Consultul oftalmologic efectuat periodic, ajută în primul rând la monitorizarea sănătății ochilor, să ne asigurăm că vederea este normală și că nu au apărut afecțiuni care duc la scăderea acesteia. În anumite afecțiuni oculare (cum ar fi glaucomul și degenerescența maculară), păstrarea vederii depinde de depistarea precoce a bolii, de tratarea la timp și monitorizarea răspunsului la tratament.
Cum ar trebui să mă pregătesc pentru un consult oftalmologic?
Ar trebui să spui medicului oftalmolog care sunt simptomele pentru care te prezinți la consult sau dacă este doar un consult de rutină. Trebuiesc menționate eventualele boli sistemice existente și tratamentul pe care îl faci dacă este cazul. De asemenea, este important istoricul familial de afecțiuni oculare (sunt boli care se pot transmite genetic). Dacă au mai existat controale oftalmologice în trecut este bine să aduci rapoartele acestor consultații, la fel și ochelarii cu rețeta de ochelari (dacă ești purtător de ochelari). Dacă este posibil, să vii fără mașină sau să conducă altcineva (să nu șofezi când pleci de la consultație), pentru administrarea picăturilor care dilată pupila și care permit o examinare mai detaliată a periferiei fundului de ochi.
Ce se întâmplă în timpul unui consult oftalmologic?
În timpul consultului oftalmologic, medicul va testa acuitatea vizuală (cât vezi cu fiecare ochi în parte), va măsura dioptriile și va prescrie ochelari sau lentile de contact (dacă este cazul). De asemenea, va examina motilitatea oculară (să vadă dacă ochii sunt aliniați sau există un strabism) și va efectua un examen detaliat al ochilor care cuprinde examenul polului anterior, al polului posterior (fundul de ochi) și măsurarea tensiunii intraoculare. În urma acestor investigații va decide dacă ai nevoie de vreun tratament sau teste suplimentare, după caz.
Cât de des ar trebui să fac un consult oftalmologic?
Recomandarea diferă în funcție de vârsta pacientului, de antecedentele medicale și de factorii de risc individuali. În general, copiii și adulții care nu au probleme oftalmologice identificate este bine să facă un control o dată pe an. La cei cu afecțiuni oftalmologice sau cu factori de risc, medicul va decide frecvența controalelor oftalmologice, în funcție de severitatea fiecărui caz în parte.